ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ των εορτών και των εκδηλώσεων

Ο λαός μας, κρατώντας τα έθιμα και τις θρησκευτικές γιορτές, ζει, εύχεται, ελπίζει, δημιουργεί.
Πίστευα πάντα ότι η θέση όλων μας είναι μαζί με τους συμπολίτες μας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ειδικά με αυτούς που μοχθούν
για εκδηλώσεις που έγιναν θεσμοί.
Πρέπει να τους τιμούμε δεόντως, να τους επιβραβεύουμε, να ανταμώνουμε, να βλεπόμαστε, να συζητούμε, να προχωράμε στη ζωή μας κάνοντας επανεκκίνηση. Από γενιά σε γενιά.

Στο δήμο Χαλκηδόνας, στον Άγιο Αθανάσιο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το «17ο Αντάμωμα» με τη συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων και την εντυπωσιακή παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, του Σωματείου των ευγενικών Κυριών, που έχει από την ίδρυσή του, σκοπό, τη διαφύλαξη της λαϊκής μας κληρονομιάς, τη στήριξη, την πρόοδο και την ηθική προστασία των γυναικών. Γνωρίζω από κοντά τις αξιαγάπητες Κυρίες, σέβομαι και εκτιμώ το σπουδαίο έργο τους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η πατινάδα στην πλατεία και αμέσως μετά πλήθος κόσμου, απόλαυσε, μουσική, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, διασκέδασε και χειροκρότησε τη νέα γενιά που παίρνει τη σκυτάλη.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, για το σπουδαίο έργο τους.
Αυτοί, μεταλαμπαδεύουν τη ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις αξίες μας στις νέες γενιές.
Σαββατοκύριακο του Αγίου Φανουρίου στην Τούμπα, ο Εσπερινός και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία, στο επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων των πιστών Ορθοδόξων .
Συμμετείχα με την δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη στον φερώνυμο Ιερό Ναό, ευχήθηκα και εύχομαι, σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία με την ευχή ο Άγιος Φανούριος να φανερώσει τον Χριστό, στις ψυχές όλων μας!
Στο Ανατολικό (Βαλμάδα) πραγματοποιήθηκαν τα «Φανούρια 2023» με εξαιρετική επιτυχία. Ήταν χρέος μου, να τιμήσω και να στηρίξω όλους αυτούς που κόπιασαν για να προετοιμαστούν τόσο σημαντικές και λαμπρές εκδηλώσεις. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Τίποτα δε γίνεται χωρίς κόπο και θυσίες. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές των εκδηλώσεων για την άρτια οργάνωση και τη μεγάλη επιτυχία. Του χρόνου με υγεία.

Scroll to Top