Προσφορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην δραστήριο Φιλόπτωχο Αδελφότητα “Αρωγή”

Η άμεση παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει πρώτες βοήθειες μπροστά σε ένα συμβάν, που κάποιος συνάνθρωπός μας κινδυνεύει άμεσα να χάσει τη ζωή του, είναι καθοριστική. Στο 80% των αιφνιδίων καρδιακών ανακοπών εμφανίζεται στην καρδιά η «μαρμαρυγή» ένα ηλεκτρικό φαινόμενο που προκαλεί ασυντόνιστες χαοτικές συσπάσεις, γεγονός που δεν επιτρέπει τη φυσιολογική λειτουργία της. Το να παρέμβει κάποιος σε ένα άτομο που έχει καταρρεύσει και έχει σταματήσει να χτυπάει η καρδιά του, εφαρμόζοντας ΚΑΡ.Π.Α., δηλαδή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και εφαρμογή εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή αυξάνει σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 60% τα ποσοστά επιβίωσης.
Είναι σαφές, ότι οι πρώτες βοήθειες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και τη σωτηρία πασχόντων.


Η απινίδωση είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην καρδιά, εφαρμόζοντας τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή στο θώρακα του πάσχοντα. Είναι μια σωτήρια συσκευή που σώζει ζωές και που αν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια θα είχε σώσει τη ζωή του πατέρα μου και πολλών συνανθρώπων μου.

Τα τελευταία χρόνια σε
πολλές πόλεις όπως και στη Θεσσαλονίκη έχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστους χώρους αυτές οι συσκευές. Κι έχουν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές!


Θέλοντας να συμβάλλω στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση περιστατικών, που μπορούν να αποφέρουν το θάνατο σε κάποιον συνάνθρωπό μας, πρόσφερα με πολύ αγάπη, το ελάχιστο που μπορούσα, μια συσκευή Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην δραστήριο Φιλόπτωχο Αδελφότητα “Αρωγή” του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας, της οποίας μέλος αποτελεί η ακούραστη Λένα Κουιμτζή. Είναι ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για το έργο που προσφέρει τόσο χρόνια στο κοινωνικό σύνολο η ΑΡΩΓΗ με τα αξιοσέβαστα μέλη της και πλέον θα έχει στη διάθεσή της την πολύ χρήσιμη αυτή συσκευή. Εύχομαι όλοι οι πιστοί της Ενορίας, όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλάστρας, να είναι υγιείς, όλοι να είμαστε υγιείς, να μην χρειαστεί ποτέ αυτή η συσκευή, ποτέ να μην κινδυνέψει κανένας συνάνθρωπός μας. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές και να είμαστε προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο, αν ποτέ υπάρξει κάποιο πρόβλημα, σε κάποιον συνάνθρωπό μας, έχοντας τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED: Automated External Defibrillator) να σωθεί η ζωή του. Το πιο πολύτιμο αγαθό του άνθρωπου.

Θέλω παράλληλα να υπογραμμίσω, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ. Τζιτζικώστας προσωπικά, στις προτεραιότητες της θητείας που ολοκληρώνεται είχε την Υγεία. Εξασφάλισε και αξιοποίησε 80 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους αντιμετωπίζοντας πέραν των υγειονομικών αναγκών και την πανδημία του κορωνοιού. Η υγεία είναι προτεραιότητα και στη νέα θητεία που ανατέλλει το 2024 μετά τις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023.

Πέραν αυτών που κάνει η πολιτεία, όπου και όταν ο καθένας μας μπορεί, είναι ευχής έργο, να συνδράμει, να συμβάλει στο κοινωνικό σύνολο.


Ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θέλω και μπορώ να συμβάλω να γίνει πράξη το όραμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όλοι μαζί, «Δυναμώνουμε τη Μακεδονία, με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, για τη «Μακεδονία μπροστά»!

Scroll to Top