Πραγματοποιήθηκαν στην Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τα εγκαίνια της Watercolor International

Πραγματοποιήθηκαν στην Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τα εγκαίνια της Watercolor International που ξεκίνησε το 2012 στη Θεσσαλονίκη κι έγινε θεσμός.

Στόχος ήταν να γίνει η υδατογραφία πιο γνωστή στο ευρύ κοινό. Η επιτυχία των εκθέσεων αυτών έφεραν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των δράσεων και εκθέσεων της Υδατογραφίας στον κόσμο.

Στην φετινή 6η έκδοση της Watercolor International συμμετέχουν 160 επιλεγμένοι ζωγράφοι. Η WI6 είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Με δεδομένο το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι πλέον καθιερωμένη ως μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις αναφοράς για τους καλύτερους ακουαρελίστες από όλες τις χώρες.

Πρέπει να αναφέρω πως, οι μεγαλύτεροι και γνωστότεροι ζωγράφοι της ιστορίας ασχολήθηκαν με υδατογραφίας κι έχουν αφήσει σπουδαία έργα. Η υδατογραφία είναι ένα από τα πιο προσιτά στον καθένα μέσα, από τα μαθητικά μας χρόνια! Όλοι έχουμε ζωγραφίσει στο σχολείο ακόμη και όσοι δεν είχαν το καλλιτεχνικό ταλέντο!

Στις μέρες μας η γλώσσα της υδατογραφίας είναι περισσότερο διεθνής από ποτέ. Οι εκθέσεις σε όλον τον κόσμο πολλές και σημαντικές, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού.

Με την πρώτη ευκαιρία, επισκεφθείτε την έκθεση για να θαυμάσετε τα πανέμορφα έργα που φιλοξενούνται.

Οι χώροι πολιτισμού, είναι ζωντανοί οργανισμοί ενεργούς συμμετοχής των πολιτών. Πρέπει να συμμετέχουμε σε όλα τα καλλιτεχνικά – εικαστικά δρώμενα, γιατί ο ζωντανός πολιτισμός δημιουργεί, εμπνέει και μας ξυπνάει τα ευγενή αισθήματα και την αισθητική που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Scroll to Top